Follow Dashboard
Tokens?

what the news : buat persediaan pada hari sebelum ujian..
Saturday, 23 February 2013 | 21:46 | 0 comments

ujian dh dekat sgt dh ni.. lagi seminggu tu..dh prepare kew kita ? jiwa mental serta fizikal ?if belom baik pegy prepare sekarang..takot nanty dh dekat ujian bru terkocoh nk preparekan semua..

apa nak buat bile peperiksaan dh dekat ?
1.sediakan hati,fizial serta jasad kita
2.buat persediaan secukupnye bayangkan kita ambil peperiksaan dalam menghadapi kematian
3.peralatan menulis,mengira dan menjawab mesty cukup
4.saling bermaaf-maafan antara kwn,guru,ibu bapa (importan tau ! )
5.mintak restu guru ,ibu bapa and minta kwn mendoakan kejayaan kita

kenapa mesty bersedia bile ujian nak tiba ?kalau tak bersedia ,dpt ke kowg jwb ngn baik ?kitakan manusia ,walau sepandai mne pun ..kita tetap kne bersedia sbb kita pasty membuat kesilapan..untuk KURANGKAN kesilapan tu..kitakne la buat persiapan ngn mengulang kaji.. ye tak ?

persediaan yang cukup tidak akan mewujudkan keadaan yang kelam kabut..bile tak sedia,kita kompom akan kelam kabut..bile kelam kabut..kita gelabah..bile dh gelabah tu kita nak jawab soklan peperiksaan pun susah..betol kan ?
persediaan mengrelaxkan kita..bile kita dh sedia.. kita tampak lebyh tenang..suasana tak kan jdi tegang..kita pun seronok nk menjawab..korang perasan tak. bile kita jawab ngn tenang..kita akan cepat siap..bile siap cepat,kita bule semak berkali-kali..ngn semak byk kali,kita dapat kurangkan kesilapan kita .

oleh itu.. kowg kne la buat persediaan sebelum ujian tiba.. tak de la kowg kelam kabut,gelabah.. stress and sebagainye..  ni jela tips dpt aku bgy kat kowg.. harap kowg berpuas ati la ea.. byoi..



Old things | New things