Follow Dashboard
Tokens?

what the news : bagaimana mengatasi perasaan jealous
Monday, 25 March 2013 | 01:31 | 0 comments

walawey~ mesty kowg dh windu gile ngn aku ni kan ? haha yela.. dh masok 2 minggu dh x bukak2 blogger ni..dh bersarang dh .. haha..
okey la.. aryni akunak buat tajuk (untuk kaum wanita sahaja ) tpi kol kaum lelaki nak join baca jugak x jdi masalah...
kali ni kita nak tau bagaimana untuk mengatasi perasaan cemburu yang terlampau..
bile kowg punya kekasih a.k.a pasangan yang sgt-sgt kowg sayangi kowg mesty akan berasa jealous apa bila kekasih kowg rapat owg pompuan yang lain.. betul tak ? yang menambahkan cemburunye lagi apabila pompuan tu canti dan menarik (kompom membara jealous tu ) actually sifat cemburu ni bagus bgy memastikan kekasih korang tu tak dirampas ngn owg lain.. tpi cemburu yang terlebyh boleh menimbulkan masalah yang SERIUS dan jugak boleh menyebabkan terputusnye hubungan kowg tu.. jom kita lihat bagaimana mengatasi perasaan cemburu tu bersama-sama..
mengetahui mengapa korang berasa cemburu..
korang kne la kenal pasti ap yang menyebabkan korang berasa cemburu..mungkin disebabkan pengalaman silam korang atau pengalaman semasa..

luahkan perasaan korang..
luahkan perasaan cemburu korang tu kepada pasangan korang..jangan pendam perasaan korang dan terangkan kepada pasangan korang kenapa korang berasa cemburu..pastikan korang bercakap dengan nada yang baik tanpa perasaan marah..okey ?

bertanya..
sekiranye korang cemburu..ade baiknye korang bertnye kepada kekasih korang..jangan simpan perasaan korang tu lme2 .. takot lebyh memburukkan keadaan..

kenali rakan2 pasangan korang..
dengan mengenali  rakan kekasih korang tu..dapat gak membantu korang mengenali dunia nye dan dapat menguatkan kepercayaan korang dekat si dia..

tu jela tips pada hari ini.. lain hari aku buat lagy tips2 terbaru yang bule kowg jdikan panduan.. selamat beramal  :)


Old things | New things