Follow Dashboard
Tokens?

what the news : bagaimana nak kekalkan persahabatan ?
Wednesday, 27 March 2013 | 00:37 | 0 comments

apa khabar semua readers ?harap semua sihat la ea..harini pun tak berapa sihat.. perut ni memulas je manjang.. tpi sempat la update blog..korang ade sahabat atau kawan tak ? mesty korang ade kan ? tak kira la korang ade 1 je ke sahabat ke lebyh dri 10.. tpi  dlm persahabatan mesty kita akan ade pertelingkahan kan.. walaupun perkara ciput je.. (aku pun slalu gak alami)
jadi harini.. aku nak share sikit tips kat korang tentang TIPS BAGI KEKALKAN HUBUNGAN PERSAHABATAN.. maksodnye.. walau ap pun cabaran kita still lagy berkawan..
jom kita lihat bersama-sama..
terima sabahat apa adanya..
korang pun tau kan.. dalam dunia ni no body perfect..malah diri kita sendri un ade kekurangan nye..so dlm friendship ni ap sahaja kelebihan yang ade dapat menutup kelemahan yang ade kat kita..

ikhlas ..
yang ni paling penting dlm mengekalkan persahabatan..kite kena la berkawan atas dasar ikhlas nak berkawan ngn dia.. bukan atas sebab harta dia ke.. darjat dia ke ap..contohnye, A berkawan ngn B sbb B  popular..so,A nak tempias kepopulan dri B.. so.. better jgn la mcm ni ok ?

hormat satu sama lain..
dalam persahabatan tak semestynye korang mempunyai minat serta pendapat yang sme.. adakala nye pendapat korang berbeza..so, korang hormat la pendapat dan pendirian masing-masing.. baru lah bincang dan ambil kata putus..

jangan lupa diri..
mcm bagai kacang lupakan kulit la..walau korang ade gf/bf sekalipun luangkan la sikit mse korang kat sahabat korang.. jangan bgy diowg sedih atau rasa terpinggir..tunjukkan kat sahabat korang tu walaupun hati korang dh terpahat  orang yang korang syg tpi sahabat still penting dlm idop korang..

bertolak ansur..
yang ni pun penting juga.. x kan la asyik korang je nak menang..hui.. saket la aty dia..sesekali tu dengar la pendapat owg lain mne tau lebyh bagus dri pendapat korang ni.. tak gitu ? baru la persahabatan berkekalan..

jauhi perasaan hasad dengki..
jauhi la perangai mcm ini.. ia dpt menambahkan racun dlm persahabatan korang je.. sapa yang rugi ? korang jugak kan..buat ap la nak berhasad dengki ngn kawan sendri serta memburukkan kwn di hadapan owang ? x dpt ap2 faedah pun..buat tambah dosa je ade la..

ok ni jela tips yang dpt aku bgy.. pesan aku.. sayangi la sahabat korang.. kerana sahabat itu seumpama pembakar semangat kita mengharungi cabaran di dunia ni.. ok lain kali aku bgy tips terbaru okey.. bye  ^^


Old things | New things