Follow Dashboard
Tokens?

what the news : tips untuk melupakan bekas kekasih
Tuesday, 26 March 2013 | 00:42 | 0 comments

hye ladies..memang sengaja ckp hye kat ladies sahaje..sb harini kita nak bgy tips hanya untuk ladies yang manis2 ni.. hehe.hari ni aku nak kongsi sket tips tok korang TIPS UNTUK HADAPI SITUASI PUTUS CINTA..cek tulis ni pun berdasarkan pengalaman okey ? huhu..cop cop..berapa kali eh aku putus cinta ? tiga kali,dua kali ? TAK ! actually kita bru putus 1 kali .. :') waktu putus cinta mesty rasa saket sangat kan ? menangis lagi ke? alolo skunk cbe hentikan menangis tu..jom kita tgk tips nye bersama2 ok? :)
jangan imbau kenangan lama..
senang ckp.. past is past la.terlalu byk kenangan romantik,janji-janji manis konon nye ! memang susah kita nak lpekan bile kita dh break ni kan..tpi buat ap nak ingat semua tu bile in the end cume buat korang saket hati.. ye tak ? kenangan lepas biar la ia berlalu.. jgn stuck ngn kenangan lme. senyum and carry on  the new life.. okey ?

ingat semua bende buruk pasal ex korang..
cara ni memang efisien.. time kapel korang terima seadanye ap yang ade kat BF kowg tu kan? tpi korang kan dh break up so, korang pikir jela bende yang teruk2 kan ex korang tu..dripde ingat kenangan lme yang bule buat korang rse sedih memanjang sampai x rety nak mkn en ? dh nme pun ex kan? skaty kita la nak ingat atau ungkit perkara buruk tentang dia pun kan..

sibukkan dri dengan perkata yang berfaedah..
bile kita sibuk.. automatik kita tak kan ade masa untuk pikir2 pasal ex kita tu.. ade banyak cre tok sibukkan dri.. contohnye.. kemas rumah,baju,and shopping ! paling senang main game jela en..have fun aje..dalam pd masa yag sme hindarkan dri korang dri mengetahui perkembangan ex kowg tu..contoh jgn jenguk fb atau twitter ex, jgn berhubung,jgn bce text lme ex.. padam ! tak bawak faedah pun..

perbaiki penampilan diri..
lepas aku break up.aku try untuk ubah penampilan aku yang tak berapa cantik ni..kenapa ? sebab aku taknak menangis ! build my new ego and comfident..jangan biarkan orang dah sakitkan hati kita nampak kita mcm sugul..prove kat dia yang kita masih mampu tersenyum dan nmpk lebyh manis lepas tinggalkan kita..biar dia plak yang menangis menyesal tak sudah.. hehe

bile penampilan dh lawa..peribadi pun kne la lawa.. kalau ex mintak maaf try la maafkan dia walaupun berat hati..mula2 memang susah nak terima kenyataan.. lme2 nanti okey la..sampai bile nak berperang yetak ? be matured.. tak payah berdendam..
by yang putus cinta tu.. aku harap tips ni dpt beri manfaat kepada korang..x payah nak menangisi untuk orang yang dh tinggalkan kita kan.. tak de guna.. kalau dh jodoh korang dengan dia.. mesty korang akan tetap disatukan..  ok la.. lain hari aku bgy lagy tips yang lain.. daa  :)


Old things | New things