Follow Dashboard
Tokens?

what the news : bagaimana nak mengandingi stress ??
Friday, 31 May 2013 | 01:47 | 0 comments


hari ini kite sekali lagy berpeluang untuk kongsikan tips utk korang tips tips hilangkan stress..kadang kadang stress yang kita alami , sampai kita tak tahu hala tuju..tak tahu mcm mana nak kosongkan minda untuk seketika kan ?
kite pun penah amalkan tips ni jugak..jgn amik tindakan yang bodoh tanpa berpikir dlu..moh la kite pi tengok !
1.tarik nafas..
ingat tak mcm mana kita bersenam masa pagi kat sekola ? ingat tak mcm mne kite start bersenam dgn tarik nafas dgn cara yang betul tu ..ala yang sampai kembang uncup hidung tu ? haha.. korang bule la praktikkan cre ni untuk ilangkan stress korang tu..tak pela nak sekembang mcm ekzos sekali pun ..asalkan kite dpt tandingi stress..

2.menulis ..
bile kita tgh serabut mcm ni..sure punya lah byk bende kita nak pikir..nak selesaikan cepat ? crenye kite kene la kenalpasti ap masalah kite yang tengah kite hadapi ..untuk meredakan masalah dlm kepala hotak korang tu..korang kne  la senaraikan masalah korang yg tgh korang hadapi tu..kalau bule buat la table ..senang senang amik pensel ngn kertas.. and tulis jela ap2

3.kemas ruang bilik ..
bilik atau rumah kita sendri mesty la kemas ...mata kite sentiasa tg sekeliling kan ?kalau bersepah  sikit sebanyak dpt mempengaruhi minda kite.jadi makin serabut..cari la masa untuk kemaskan rumah ..bile kite sibukkan dri sekurangnye masalah ite juga makin berkurang.. tak lah asyik pikir aje kan ?  hehe

okey la.. ini je yg dpt sye share kan kat korang.. hope korang dpt la selesaikan masalah tu ngn tenang ea ? ini jela tips yg dpt ika bgy dekat korang.. ade masa kite share lagy.. bye  :)


Old things | New things