Follow Dashboard
Tokens?

what the news : someday
Thursday, 25 September 2014 | 09:40 | 0 comments

Alhamdullilah , selesai sudah aku menunaikan solat hajat secara berjemah di surau al-Basrah bersama dengan budak form 3 dan form 5 . bile pikir balik , tu adalah solat hajat terakhir yang dianjurkan oleh sekolah . lepas ni , mana ade dah moment macam ni selepas aku end the school year nih. memandangkan SPM are become closer and closer , so aku asyik berpikr lepas SPM comfirm i will miss my classmate 5 sport science . 2 tahun bersama kan ? dan aku memang dah masak dengan perangai mereka yang memang overactive nih. okay lah i will tell you all about sifat classmate aku ni.  (harap diowg tak tahu lah tentang entry aku ni ) haha .

first i will tell you about my closer friend at my class . first about Aliah , dia seorang yang blur , selalu tanya bende sampai 5 atau 6 kali . aku suka bagy dia terkejut sebab muka dia nampak annoying bile terkejut beruk . and suka sangat cakap dia adalah paling comel , actually she is very cute and caring . and dia pun antara pelajar terbijak dalam kelas . *clap and dia seorang yg pendiam dengan org yang dia tak kenal je . tapi dengan geng aku . mulut potpet potpet.  second about Aqilah , dia seorang yang sopan , and dia pelajar paling bijak . selalu dapat no. 1 dalam kelas okay . and she very lovely person , dia kalau menjeling perghh kus semangat . haha. and lastly aznira , she love to speak loudly , sampai ke luar kelas mendengarnye . and paling penting , i friend with her almost 10 years. kalau time balik tak bercerita pasal kucing ke gossip ke memang tak sah . she love singing and tak lupa membebel . bla bla bla. haha

my other friend from my class pule . hehe , first about wan hafeeza . dia seorang pengutip hutang . haha actually as a bendahari lah.suka menanya bende yang pelik. kadang2 tak paham juge dia tanya bende apa. selalu kene sebagai kekasih ijai. exo fans lelebyh pasal hyun baekhyun. sampai cakap lee minho tak encem . *kuang asam. seorang yang educated and rajin sesangat. hafiyza pule seorang yang lembut tapi mulut pedas oii. opss she already taken by amir fikri. orang ramai kata muka aku dengan dia macam kembar seiras , ada kata macam siblings . woo woo . paling penting dia ni manyak crush . haha . beside that etty seorang yg free hair , suka sangat pukul orang , tahu la tough . grr. kalau ada kat kelas , suka sangat bukak kasut . nasib stokin tak berbau *jangan mara. dia seorang yang peramah dan mudah fiendly dengan orang. sahkira , haa aku penah tak suka dia untuk 2 tahun , and i dont know why . dia pun budak paling bising . kalau tertibe ada orang jerit pelik2 tu haa dia lah tu . suka sangat tido kat kelas . emilia , okay ni susah sikit nak describe , tpi dia ni macam chipsmore . sekejap ada kat skola sekejap lesap . selalu sangat tak datang . kalau datang she love to sleep at the back of our class.amira . ramai panggil dia rapper . sebab gaya dia and cara percakapan 100% macam rapper . mudah marah , seorang agak bijak dalam subjek mathematic and science . suka baca novel . banyak tau koleksi novel dia siyes aku jealous. khairina pula seorang yang happy go-lucky  suka sangat gelak .kalau dia dok belakang aku , ade jela cerita sensasi dia nak cerita . aku ni dah lah tak tahu sangat pasal isu semasa .

Ros pulak susah nak percaya sesuatu bende tanpa  bukti . dan of kos dia pun dah taken by kamal. seorang yang periang dan suka buat lawak . she is so sporting and open minded person.iffah pule seorang yang ayu . dia nampak mcm wanita melayu erakhir , she love smiles with people . kalau bergambar , muka dia nampak more matang dari yang lain . syafika pule . hurm dia seorang yang cerita . and she have a same name like me . SHAFIKA . the meaning is belas kasihan. haha . and dia selalu juge cerita kisah hisup dia kat aku . ans she love to tell a story about ghost . that make me scared sampai tak tido malam. thulasi pule is a indian women . she such a clever person . best friend with shafika .  now boys turn . nak mula dari sape eh ? haa ! Hasbullah , dia seorang yg annoying , selalu menyakat . selalu mintak pen au then tak rety pulangkan balik . diam2 hati ada taman . he already taken by aishah . budak science dia amik. dasyat . siap heboh katanye dah engaged . wuu. amir fikri , perangai childish. selalu kepoh . kalau tak dapat apa yang dia nak mesty nak menangis . haritu tak dpt bergambar dengan makwe dia , air mata dah nak mengalir . ish jambu betul.

aizat , seorang yang paling terPOYOS sekali dalam kelas . suka senyum2 macam diri paling hensem . suka sangat bersaing markah exam dengan aqilah walaupun sebenanye dia dah lama kalah . and he already taken by ain fatini . tak sangke my mom kate dia hensem . tercekik tulang.and next is shahrizal izzani . muka mirip kang Gary dalam runningman . mempunyai perwatakan yang kelakar sampai cikgu zainab tak sanggup nak marah dia . kalau mengantuk sanggup baring kat lantai kelas . sangat menghormati orang tua . kalau aku terpandang dia je mesty dia akan cakap '' Ada apa lagi Andik ?'' suka buat muka yang annoying .disebabkan muka mcm kang gary dia ada ramai crush. brr. saravanan is a indian boy and karna , jenis yang friendly , diowg ni kalau bergossip mesty port depan dahlia tuh . macam bermesyuarat . peramah and suka menegur orang . liew is a chinese boy , tpi muka ala2 melayu . dia seorang yang paling blur and suka tidur . tapi yang bestnye setiap hari sabtu time ada kelas dia mesty bawak guitar and aku lah antara ahli yang akan main guitar walaupun tak reti main . pffft !

ikmal . wohh dia baik orangnye . but unfortunately sekarang dia accident . pity of him . dia suka menolong orang . and dia active giler tang kokurikulum . mesty join camp pasal unit beruniform . memang jarang nampak dia kat sekolah . jazrul . budak paling sempoi . suka buat senyuman kerang busuk bile kene marah dengan cikgu . selalu buat hal kat kelas . suka buat bising . kalau cerita macam cerita gempak giler. overative . bile depan makwe , tertibe jadi sopan santun . seyes tu paling lawak. haha. shahrol pule suka buat lawak bodoh , kalau datang angin giler dia suka sebut ' SEMPUT !!' pak lawak bagy kawan2 lelaki . razif is a hot tempered guy . king of control . suka kacau aku . aku sampai terpaksa lari kejar dia gare2 dia amik kerusi aku . dah macam cerita hindustan . and dia kuat tido dalam kelas. syafiq , seorang yg suka help people . selalu jadi mangse dipanggil oleh cikgu sains. kalau tengok buku latihan dia mcm orang baru start sekola . takda bertulis langsung . and dia seorang yang kalau gelak  mcm nak terkeluaq isi perut.

hafiz digelar sebagai budak PPKI sebab muka hampir same dengan seorang budak ppki. suka buat lawak tak jadi . he is a clever boy but he so lazy overload. suka cakap lepas . king of selfie . suka memberikan idea yang unik2 . suka ikut kepala hotak sendiri. kamal pula seorang yg baik . kalau kat wechat suka sangat update moment apa yang dia seharian sampai aku bule tahu amende setiap hari dia buat . suka sangat bergambar dengan gaya yang kaki ke atas kepala . mentang2 diri kecik suka sangat menghayunkan diri ke arah orang yg lebyh besar seperti abul . selalu menjadi penyelamat sebab dia paling ringan . time nak nyorokkan phone , abul dokong kamal nyorokkan phone kat syiling atas.

okay . memang classmate aku mempunyai gelagat yang berbeza . disebabkan perbezaan tu lah i will gonna miss them a lot some day . i hope kta semua berjaya dalam dunia dan akhirat . semoga kite dapat capai apa impian kite selamani . in shaa Allah . amiin . 


Old things | New things