Follow Dashboard
Tokens?

what the news : whats the meaning of 'BACON?'
Monday, 22 September 2014 | 03:47 | 0 comments

well hello there fellow friends. okay , sebelom nak cerita apa-apa. nak ceritalah sikit . yesterday i went to a restaurant. kirenye restoran yang agak famous juge dibuka di area rumah aku. *bangge* and dia ada jual burger yang memang superb sedap ! namanye chicken bacon cheese burger. sound delicious right ? then i post a picture at wechat moment and tell them what the menu i ate yesterday . tertiba kawan aku bising cakap bacon itu maksodnyer tak elok . and i surf internet nak tahu maksod bacon itu apa . and finally i found it ! bacon its mean rusuk belakang BA ALIF BA YA yang telah disalai dngan garam.

and i ask the manager of the restaurant , is the beef is HALAL ? and diowg bagitau itu daging ayam je , diowg amik nama bacon tu sebab nak nampak gaya ala barat sedikit. alhamdullilah lah memang halal sebab memang chef yang masak pun orang islam  and diowg tunjuk cara mereka masak . syukur . but for me , people now days selalu main tarok je menu yang namanye pelik2 tanpa tahu maksodnye . padahal makanan tu makanan yang halal , tpi diletakkan nama yang haram . so , mana yang tahu apa maksod bacon tu of kos lah curious dengan resepi masakan tu .
this is the real Bacon . 
gambar ni adalah contoh daging bacon  .so , sepatutnye sebelom nak cipta menu , they must know the meaning of the resepi tu dulu sebelom letak . walaupun nak nampak masakan ala barat , but , perkara ni perlu dititikberatkan juge. kerajaan patut amik tindakan tentang hal ini , sebab tentang makanan yang halal and haram ni amat penting lelebyh umat islam .

bile kawan cerita apa makne bacon tu rasa nak luruh jantung , sanggup embe patah balik dri rumah ke restaurant tu gare-gare  tanya manager pasal kenapa nama bacon diletakkan ke dalam menu . okay ini saje yang dapat aku kongsikan kepada semua . if ada cerita i will update soon . time to study . ! wish me luck .


Old things | New things
this is the real Bacon . 
gambar ni adalah contoh daging bacon  .so , sepatutnye sebelom nak cipta menu , they must know the meaning of the resepi tu dulu sebelom letak . walaupun nak nampak masakan ala barat , but , perkara ni perlu dititikberatkan juge. kerajaan patut amik tindakan tentang hal ini , sebab tentang makanan yang halal and haram ni amat penting lelebyh umat islam .

bile kawan cerita apa makne bacon tu rasa nak luruh jantung , sanggup embe patah balik dri rumah ke restaurant tu gare-gare  tanya manager pasal kenapa nama bacon diletakkan ke dalam menu . okay ini saje yang dapat aku kongsikan kepada semua . if ada cerita i will update soon . time to study . ! wish me luck .


Old things | New things