Follow Dashboard
Tokens?

what the news : WEDDING
Thursday, 3 September 2015 | 05:13 | 0 comments

Pada korang apa itu sebuah perkhawinan ? secara rambang lah ye maksodnye penyatuan antara lelaki and perempuan yang bukan mahram. tapi if you can see these days maybe people anggap perkhawinan tu bende remeh . Asal " kau sayang aku , aku sayang kau , kite kawen''  siap ada yang cakap " tunggu lagi 6 tahun or bla bla kite bina masjid yer " and macam-macam pickupline lelaki bagi kat makwe-makwe diorang ni . then yg si perempuan pulak dalam hati " ouh sweet nyerr " " tak sabar nak tunggu detik tuh" and bla bla .

persoalannye diorang tahu ke apa makne sebenar perkhawinan tu ? bukan sekadar bina masjid ye atau menghalalkan antara lelaki dan perempuan je ye cik abang and kakak - kakak sekalian . salah tuh . perkhawinan tu ibarat kite akan mengalas satu lagu tanggungjawab yang besar . and mesti perempuan ade cakap " ala rilek lah , sume tu tanggungjawab lelaki je " salah statement tu kak oi , kite sebagai isteri pun kne galas tanggungjawab besar juge . tapi memang betul , lelaki akan galas responsibility diowg lebih hebat dari perempuan . tapi kalau korang tak galas tanggungjawab sebagai isteri pun , rumahtangga bule goyah .

isteri kene jaga makan , pakaian suami , rumah and so on . takkan nak bia rumah macam tunggang pecah plak en . haha .so the conclusionnye kedua-duanye ade tanggungjawab yang wajib kite galas untuk kebahagian kite di dunia dan akhirat . moga Allah memberikan kite calon-calon yang akan mendidik kte kearah lebih baik . amiin . 


Old things